La nostra història

La família Gel és la propietària de la granja Can Gel i qui l’explota: Ramon Gel, Isabel Arnó i el seu fill Joan.

Sembla ser que el cognom Gel ve per un pou de glaç que hi havia a la finca, ara en runes, però que fins al segle XIX va ser una estructura de molta importància per poder conservar els aliments.

Sempre lligats a aquest indret de Canyamars, des de l’Edat Mitjana fins als inicis del segle XX, els Gel es van dedicar a treballar les terres, i el bestiar que tenien era només per ús propi (carn, llet, ous…).

Des de l’edat mitjana fins avui dia hem treballat aquesta terra

L’activitat lletera de Can Gel ha estat conseqüència dels canvis que s’han anat produint en el sector, adaptant-se per tirar endavant el negoci. Així, es va passar d’una producció pel consum propi els excedents de la qual es portaven amb carro a les lleteries de Mataró, a una producció per a la venda a granel a lleteries de tota la comarca i a centrals lleteres.

La venda al detall també va tenir el seu moment, juntament amb l’activitat de la granja, ja que a finals dels anys 80 es va comercialitzar la marca de llet fresca “Can Gel”, que es venia a particulars, petits comerços i restaurants de la zona.

Aquesta evolució de l’activitat de Can Gel ha anat de la mà dels avenços tecnològics en la maquinària, en les eines i els estris agrícoles i d’extracció de llet; de les millores en salut i higiene veterinària, en la recerca genètica, etc.

En què puc ajudar-te?