Ampliació de la granja Can Gel

Ampliació de la granja Can Gel

A la tardor del 2012 vam iniciar una ampliació de la granja que ha consistit bàsicament en la construcció d’una nau nova de 2500 m2 que té una part d’allotjament amb 112 cubicles (llits individuals per cada vaca), una part de “llit calent” (les vaques jeuen en un jaç que està fet de palla), la sala de munyir, la lleteria i altres dependències com el hall, l’aula, les oficines, els vestidors i els lavabos.

En primer lloc es va construir l’estructura. Pràcticament tota la nau és feta de fusta. Va ser una experiència visual molt atractiva quan van aixecar les bigues, ja que donava la sensació d’estar en una pel·lícula tipus “7 núvies per a set germans”, encara que substituint la força humana per una grua Manitou. Muntaven l’arc arran de terra i després l’aixecaven fins fixar-lo en la seva posició i així fins a 17 vegades! Després va començar la construcció de la sala de munyir i la lleteria.

Vam estrenar aquesta nau al juliol del 2013 i actualment alberga unes 120 vaques que estan donant llet. Per poder traslladar les vaques de la nau vella a la nau nova, vam organitzar una espècie de Sant Fermines: vam fer un camí amb bales de palla per conduir-les d’una nau a l’altra i tots corríem amunt i avall! Les vaques, com que són curioses de mena, van començar a investigar per la nau nova i de seguida es van acomodar en els diferents cubicles. Paral·lelament es van construir les parets de l’aula i el hall i es van fer les oficines, lavabos i vestidors. Encara queden algunes parts productives de la nau per acabar, però ja podem dir que estem treballant amb normalitat. Els nostres esforços ara estan concentrats a enjardinar la granja i acabar el pàrquing i la zona de lleure. Queden petites cosetes, però confiem tenir-ho tot a punt per començar les visites i ensenyar el nostre projecte Viu Can Gel! a partir de juliol.

En què puc ajudar-te?