Patxi

Patxi
Can Gel - Patxi

Director general d'afers animals

En Patxi és tota una institució a Can Gel. És un gos d’atura protector, fidel, amic i quan li parles sembla que t’entengui. De fet, qui el coneix diu que només li manca parlar!

Va néixer a la Vall de Boí, però de ben petit va haver de baixar a viure a Mataró. La ciutat no li va agradar gens, no s’hi adaptava. Per això, ben aviat va canviar de domicili i es va traslladar a Can Gel. Aquí s’hi troba com peix a l’aigua: vigila les vaques, acompanya el Joan a dins del tractor quan llaura (a vegades s’adorm i tot) i sempre és a punt per una carícia o una passejada.


El que més agrada a en Patxi és la llet. Sempre en demana als vedells que hi ha a la Nursery, però mai no li’n donen, és clar, la volen tota per a ells! Llavors en Patxi, veient que no podrà ni tastar-la, emet un sonor i indignat “Guau!” i se’n torna enfadat cap a casa. Però de seguida se li passa i mou la cua alegre quan algú li fa alguna festa o li diu alguna cosa.

Amb l’Era, una gossa d’atura molt bona i manyaga, va tenir una gosseta molt entremaliada i juganera: la Fosca. Ara la Fosca ja es més gran i ha posat seny. Té molt clares quines són les seves tasques i juntament amb l’Esquitx (un gosset d’atura originari d’un altre llinatge dels voltants) sempre que poden pugen a la granja a controlar que tot està en ordre i… com no! a beure la mica de llet que hagi quedat en alguna galleda!